Despre acnee și gelul antiacneic cu Aloe vera
30 March 2019 in Îngrijire corporalăCe este acneea?
Acneea este o afecțiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee și caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coșuri care apar la suprafața pielii. În unele cazuri apar și leziuni mai profunde, denumite chisturi. Acne vulgaris (sau simplu acnee) este o afecțiune a pielii pe termen lung caracterizată prin zone cu puncte negre, puncte albe, pustule, piele grasă și posibilitatea apariției unor semne. Aspectul rezultat poate duce la anxietate, stimă de sine scăzută și, în cazuri extreme, depresie sau gânduri de suicid. Acneea poate apărea și la alte vârste decât ceea a pubertății, și sub diferite forme:
Acneea vulgară (acneea polimorfă juvenilă) - este cunoscută sub numele de acneea vulgaris și afectează în general adolescenții, dar poate persista și după perioadă adolescenței și poate ajunge la forme foarte severe. Acneea vulgară este cauzată de secreția prea mare de sebum care astupă porii, iar astuparea porilor duce la apariția unor pete sau umflături purulente.
Acneea rozacee
Acneea medicamentoasă și profesională
Acneea conglobată
Acneea pustulosă
Acneea necrotică
Acneea cheloidiană
Cauze si patologie
Se estimează că genetica este responsabilă pentru 80% dintre cazuri. Rolul dietei ca și cauză nu este clar. Nici curățenia sau lumina soarelui nu par a fi implicate. Însă, fumatul țigărilor crește riscul apariției acneei sau a înrăutățirii acesteia. Acneea afectează cel mai mult pielea ce are un număr ridicat de glande sebacee incluzând fața, partea de sus a pieptului și spatele. În timpul pubertății ambelor sexe, acneea este adeseori pornită de androgeni, precum testosteronul.
Epidemiologie
Acneea apare în mod normal în timpul adolescenței, afectând aproximativ 80–90% dintre tinerii din lumea occidentală. Cazuri mai puține sunt raportate într-unele din zonele rurale. În 2010, se estima că acneea afecta 650 milioane de oameni la nivel global, rezultând a 8-a cea mai comună boală de pe mapamond. Oamenii pot fi, de asemenea, afectați înainte și după pubertate. Deși devine mai puțin comună în perioada adultă decât în adolescență, aproximativ jumătate dintre oamenii între 20 și 30 de ani continuă să aibă acnee. Aproximativ 4% continuă să aibă dificultăți după vârsta de 40 de ani.
Tratament
Primul pas pentru a imbunatati aspectul acneei este adoptarea unui mod de viata sanatos. Atentia acordata alimentelor pe care le consumam, hidratarea propice si curatarea tenului sunt foarte importante dar pentru a vedea rezultate dar de multe ori e nevoie de un ajutor din exterior.
De ce gelul antiacneic cu aloe vera?
Comparativ cu alte tratamente agresive si care au potentiale efecte adverse, gelul antiacneic este un produs natural, fara efecte secundare.
Gelul antiacneic cu Aloe Vera este bactericid, antiinflamator, grabeste vindecarea ranilor, poate rezista efectiv la introziunea bacteriilor, imbunatateste rezistenta pielii, previne si reduce traumatismele cicatricilor. Compozitia gelului pe baza de aloe vera are ca rezultat refacerea pielii puternic deteriorate, datorita unor diverse cauze: eruptii cutanate, varicela, muscaturi de insecte si alte cauze. Poate fi utilizat zilnic pentru curatarea si intretinerea pielii.
Ce este aloe vera?
Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Specia nu prezintă populații naturale, deși alte aloe sunt prezente în Africa de nord." Specia este adesea folosită în fitoterapie de la începutul secolului I e.n., fiind menționată în Noul Testament (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.... ). Totuși, nu este clar dacă termenul aloe descris în Biblie se referă la Aloe vera. Extractele de Aloe verasunt folosite pe scară largă în cosmetică și medicina alternativă, susținându-se că au proprietăți de reîntinerire, vindecare sau analgezice. Nu există, însă, dovezi științifice clare ale eficienței sau ale siguranței folosirii de extract de Aloe vera în scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii. Există doar câteva dovezi preliminare că extractele de A. vera ar putea fi utile în tratamentul diabetului și în cazul nivelului ridicat de lipide în organismul uman. Aceste efecte pozitive par a se datora prezenței unor compuși cum ar fi manan, antrachinonă și lectine.
În compoziția chimică a frunzei de Aloe vera se găsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului (7 din cei 8 esențiali: valină, leucină, izoleucină, fenilalanină, metionină, lisină și threonină), prin care asigură dezvoltarea și refacerea masei musculare. Deasemenea conține vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C și E) și minerale (fier, calciu, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, mangan, zinc) fiind esențială unei alimentații sănătoase, dezvoltarea optimă a organismului și protejarea sănătății. Alte substanțe prezente în frunza de Aloe Vera sunt sterolii (colesterină, sitosterol, campesterol, lupeol), hormonii (auxine și gibereline ), lignină și saponine , prin care se se adaugă proprietăților plantei efectul antibiotic, analgezic, antiviral și antiinflamator . Prezența acestor substanțe, împreună în compoziția chimică a plantei, asigură acesteia un efect de ameliorare sau chiar vindecare unor boli cum ar fi diabet, artrită, hepatită, cancer, HIV, boli cardiovasculare, leucemie, psoriazis, dermatită, fiind numită în diferite studii “planta miracol”.
Angelica
În tradiţia populară, Angelica mai este numită şi „Iarba celor 7 îngeri”, datorită proprietăţilor psihotrope pe care le are. Încă de pe vremea călugărilor benedicţi, Angelica era utilizată ca un elixir al tinereţii, un leac de vindecare cu proprietăţi alchimiste desebite.
Angelica este o plantă medicinală rară, ocrotită de lege, fiind considerată monument al naturii . Aceasta creste prin munţi, pe locuri stâncoase şi umede, prin păduri şi pe lângă râuri.
Deşi este o plantă ierboasă, angelica atinge dimensiuni impresionante, tulpina sa puternică putând depăşi doi metri înălţime. Are flori albe, dispuse în umbrele mari, globulare, seminţe cu gust astringent-aromat şi un rizom din care se desprind rădăcini lungi.
Compozitie: rãdãcina conţine ulei volatil în a cãrui compoziţie intrã principii cumarinice, angelicina, xantotoxina, imperatorina, bergaptenul. De asemnea, conţine acizid cafeic, clorogenic, angelic, fumaric, oxalic, acizi graşi, taninuri si substanţe glucidice.
Actiune: Substanţele fitochimice din rãdãcina de angelicã au proprietãţi tonice, stimulente, carminative, stomahice.
Sophora
Sophora este un arbore din familia leguminoaselor. În sălbăticie crește pe teritoriul regiunii Sahalin, Primorie, Amur și partea de sud a Siberia de Est, este cultivat în Crimeea, Asia Centrală și Caucaz.
În trecut, Sophora era numit „copacul care plânge.“ Acesta era plantat în apropierea templelor, inca de atunci oamenii cunoscand proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice.
Acum, oamenii de știință au demonstrat în cunoștință de cauză proprietățile medicale ale arborelui. Motivul pentru care a fost atât de respectat atat de către medicii din antichitate cat si acum sunt proprietățile sale antimicrobiene puternice.
Proprietăți arborelui se datoreaza compoziției sale chimice. Aceasta se bazeaza pe un număr mare de alcaloizi, de substanțe bioactive, acizi organici și vitamina C.
Atat mugurii, florile, fructele, cat și semințele acestei plante sunt utilizate in scopuri terapeutice.
Proprietati utile: tonic; efecte anti-inflamatoare, antimicrobiene si analgezice
Lemnul dulce
Lemnul-dulce face parte din familia Fabaceae, fiind un subarbust peren, cu frunze alterne, lipicioase şi flori roşii sau violete. Originar din Europa Centrală, planta s-a extins în toată Europa, Asia şi nordul Africii. La noi creşte în păduri umede sau pe soluri nisipoase, în apropierea râurilor. Numele ştiinţific al plantei Glycyrrhiza provine din greaca veche, însemnând ,, rădăcina dulce”.
Are actiune externa antiinflamatoare, antiseptică si cicatrizantă. De asemea, contribuie la reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii, avand efect revigorant.
Tătăneasa
Comfrey, cunoscuta si sub numele de tătăneasă, este o planta medicinala care are multe proprietati benefice pentru piele. Aceasta crește în locuri umede, prin lunci, la marginea apelor, uneori chiar pe lângă drumuri si este răspândită din câmpie până în zona montană.
Atât rădăcina, cât și frunzele acestei plante medicinale conțin proprietăți benefice pentru tratarea pielii, printre care evidențiem acțiunea regenerativă a celulelor pielii, efectul antioxidant, antibacterian, antiinflamator si astringent.
Tătăneasă aplicată pe piele ne ajută să eliminăm toxinele și celulele moarte cu ceea ce apar celule noi sau regenerate. Este ideal pentru a îmbunătăți ridurile, crăpăturile din piele, pentru a elimina petele, pentru a conferi elasticitate pielii, pentru eșarfe, în plus față de calmarea pielii atunci când există iritații.
Proprietati produs:
Anti-viral;
Anti-fungic;
Anti-septic;
Anti-bacterian;
Antimicrobian;
Germicidal;
Dezinfectant;
Antibiotic.
Ingrediente: Extract de Aloe Vera, Sophora, Angelica, Lemn Dulce, Comfrey.
Recomandare: pentru imperfectiuni ale pielii, arsuri, degeraturi, arsuri solare, acnee, eczeme, eruptii cutanate, muscaturi de insecte, si alte ingrijiri de rutina ale pielii.
Utilizare: Spalati pielea si uscati, aplicati gel pe zona afectata de 2-4 ori pe zi.
Contraindicatii: Persoane alergice, pentru uz extern nu folositi oral, nu lasati la indemana copiilor.
Specificatii: 30 gr./ tub.
Depozitare: Pastrati tubul inchis intr-un loc intunecat, rece si uscat.
Valabilitate: 24 luni
Detalii produs: https://www.edera.ro/sanatate/pentru-corp/gel-antiacneic-cu-aloe-vera-30-gr-gav.html