Ulei de măceșe Rosa Mosqueta
20 August 2024 in Îngrijire corporalăUlei de măceșe Rosa Mosqueta 100% PUR, Certificat BIOCHILE
Ulei de măceșe sălbatice, naturale, organice, cu certificat BIOCHILE. Locul întăi în Santiago de Chile la calitate. Nu conține alte ingrediente adăugate.
Ce este Rosa Mosqueta?
Rosa Mosqueta este un arbust din familia Rosaceae, subfamilia Rosidea și genul Rosa. Denumirea științifică este Rosa rubiginosa sau Eglanteria.
Acesta crește în sălbăticie în solurile sărace ale câmpiilor și în munții de joasă altitudine, la poalele regiunii de sud din Anzi, în Chile și Argentina. Acesta poate să crească peste 2 m în înălțime, tulpinile sunt subțiri, flexibile și curbate și pot prezenta mici spini violacei.
Planta are fructe cărnoase roșii, în forme ovale, cu lungime de până la 2 cm. La capătul acestora este plin de semințe numite achene. Semințele (achene) sunt foarte bogate în acid ascorbic, vitamina A, riboflavină, niacină, acid malic și acid citric, zaharuri, și altele. Aceste fructe conțin multe semințe (15-20), din care se extrage un ulei galben cu nuanțe de roșu.
Uleiul de Rosa Mosqueta
Acesta este unul din produsele care au stârnit mult interes în domeniul produselor cosmetice și dermatologie. După observarea compoziției uleiului din măceșele mosqueta, s-a descoperit că, este una dintre cele mai puternice regeneratoare ale pielii. Între 70 și 80% din componentele sale sunt acizi grași polisaturați, optimi pentru regenerarea țesuturilor deteriorate, întârziind debutul liniilor îmbătrânirii premature, prevenind formarea ridurilor și tratarea pielii afectate de arsuri sau expunerea la radiații. Uleiul de măceșe mosqueta este capabil să pătrundă în cele mai profunde straturi ale pielii provocând activarea celulelor care stimulează producerea de colagen și elastină, responsabile pentru fermitatea și elasticitatea dermului. În timp ce repară și redă vitalitatea pielii, acest ulei este capabil de a atenua semne ale pielii, cum ar fi cicatrici sau vergeturi și de a face pielea să își recapete echilibrul normal după o agresiune. Indienii din Patagonia foloseau acest ulei pentru a menține prospețimea pielii, pentru vindecarea rănilor și pentru tratarea diferitelor boli.
Compoziție
Uleiul pur conține următoarele substanțe active:
- Acid oleic (10-20% - acid gras polisaturat)
- Acid linoleic (41-50% - acid gras polisaturat)
- Acid linolenic (26-37% - acid gras nesaturat)
- Acid palmitic (3-5% - acid gras saturat)
- Acid stearic (1-3% - acid gras saturat)
- Acid retinoic Trans
- Vitamina C
- Beta-caroten
- Flavonoide
- Taninuri
Conținutul ridicat de Omega-6, acizi grași esențiali pentru corpul uman, conferă proprietăți excepționale uleiului de măceșe mosqueta. În componența sa se remarcă acidul linoleic (41% -50%) și acidul linolenic (26% -37%). Acești acizi sunt strâns legați de sinteza de colagen și sunt foarte importanți pentru procesele chimice implicate în regenerarea țesuturilor și creșterea celulară. Sunt de asemenea esențiali în zonele în care există o rată ridicată de proliferare de noi celule, cum este zona feței.
Uleiul natural de Rosa Mosqueta fabricat de Irisana
Uleiul de măceșe mosqueta este recunoscut ca un produs emblematic chilian, folosit în industria cosmetică pentru proprietățile sale excelente de regenerare. La fel ca și petrolul, acesta este cerut în forma sa cea mai pură. Deoarece atunci când se utilizează recipiente mai mari, este necesar să se adauge un antioxidant (vitamina E, în general) uleiul se prezintă în sticle de 15 ml pentru a menține proprietățile sale intacte. Uleiul de măceșe mosqueta a reușit să ajungă în topul produselor cosmetice, motiv pentru care tot mai multe produse, formule și combinații sunt cercetate cu scopul de a spori efectele sale și a obține o activitate de regenerare extraordinară. Este important să se evalueze următoarele aspecte: • puritatea lui, susținută de o analiză a compoziției;
- certificare a calității din țara de origine;
- produs certificat de către autoritățile de sănătate din țara.
Cum se obține?
Chile are o suprafață de aproximativ 35.000 de hectare de măceșe sălbatice (Rosa Mosqueta), care au crescut în mod natural. Recoltarea fructelor este o sarcină foarte delicată, deoarece singura modalitate de a face acest lucru este de a le culege una câte una. Cei mai mulți culegători preferă să vândă fructele companiilor mari care le extrage uleiul. Aceste companii mari au dezvoltat multe metode de prelucrare pentru a profita din plin de proprietățile măceșelor și pentru a fi capabili de a satisface cererea enormă. În prezent, planta este cultivată și în sere, unde este modificată genetic, deoarece speciile naturale nu pot fi cultivate, ele pot fi găsite doar în sălbăticie. Diferențele dintre tipurile de ulei de măceșe mosqueta
Rafinat
În acest procedeu, după obținerea primului ulei presat la rece, semințele sunt prelucrate ulterior și re-presate până când nu se mai obține ulei. Prezentarea este în diverse formate și cantități. Atunci când uleiul este rafinat, acesta trece printr-un proces chimic care modifică, de obicei, calitatea, din cauza substanțelor utilizate în rafinament care ajung în ulei. Acesta este motivul pentru diferențele enorme de preț de pe piață, care depind direct de puritatea uleiului. În multe cazuri, ceea ce este etichetat ca „100% ulei de măceșe mosqueta” trebui să fie numit „100% ulei rafinat de măceșe mosqueta”.
Pe scurt, utilizarea diferitelor metode pentru a crește randamentul înseamnă utilizarea substanțelor chimice, inclusiv hexan (ai cărui compuși sunt considerați cancerigeni) și alte substanțe care sunt clasificate ca fiind periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu. Pe durata procesului de rafinare, uleiul este supus la temperaturi ce pot depăși cu mult 243º C.
Ulei de măceșe Rosa Mosqueta - Nativa fabricat de Irisana
Uleiul de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana este 100% natural, în timpul procesului de extragere nu sunt folosite substanțe chimice, astfel proprietățile sale rămân intacte. Motiv pentru care producția este limitată la 30.000 de litri pe an.
Metoda de extracție este bazată pe presarea la rece, iar în timpul compresiei este împiedicată căldura în exces pentru a nu deteriora componentele termolabile active sau cele susceptibile, componente care își pierd activitatea la temperaturi ridicate, cum ar fi acidul retinoic. Căldura este dăunătoare pentru ulei și inhibă proprietățile sale în procent de mai mult de 70%. De aceea, se folosește o tehica ce constă în apăsarea semințelor cu șnec cu rezistență scăzută în care este controlată viteza de deplasare a șurubului, întregul proces se desfășoară la temperaturi ce nu depășesc 50°C.
Având o producție relativ mică, întregul proces se desfășoară folosind metode tradiționale și urmând acești pași:
- Recoltarea - are loc în lunile februarie, martie și aprilie. Măceșele sunt recoltate manual pentru a evita deteriorarea acestora.
- Pre-uscarea fructelor - se face în locuri adecvate, folosind maximul de energie solară în proces.
- Uscarea - fructele sunt așezate pe tăvi iar procesul de uscare se termină în etuvă, la temperaturi ce nu afectează caracteristicile sale.
- Selecția - fructele uscate se macină și apoi sunt atent selectate. În această etapă semințele sunt separate de fructe.
- Extragerea uleiului - Semințele de Rosa Mosqueta sunt supuse unui proces de extracție delicat și atent prin presare la rece, în urma cărora se obține uleiul de măceșe mosqueta.
Certificări
Uleiul de măceșe Rosa Mosqueta Nativa fabricat de Irisana este certificat cu eticheta BIOCHILE.
Pentru ca o certificare BIO să fie cu adevărat eficientă și justificată, trebuie să fie stabilită pe o perioadă limitată de timp, și este nevoie să se facă verificări periodice pentru a se asigura că producătorul urmează și respectă punerea în aplicare a regulilor stabilite de autoritățile de certificare.
În ultimul timp, multe certificările BIO sunt emise permanent, după o singură vizită la fabrică și fără monitorizarea ulterioară, sau uneori, chiar și fără nici o vizită la fabrică. Prin urmare, nu există nimic care poate garanta că produsele din astfel de programe, care sunt din fericire rare, sunt cu adevărat BIO.
Acesta nu este cazul programului BIO stabilit de BCS-Öko Garanție pentru Nativa. Certificarea BCS Öko-Garanție începe de la sursă, în Chile, cu recolta de fructe, iar apoi este monitorizată producția de ulei, post-producția, ambalare și transportul (toate etapele implementate sunt controlate de BCS Öko Garanție). Inspectori cu experiență fac vizite regulate la câmpurile de unde se recoltează măceșele. Ei sunt de multe ori localnici, care au o cunoaștere profundă a mediului și văd responsabilitatea lor BIO ca o misiune reală. Mai mult, o listă a condițiilor de producție complete este făcută, pas cu pas, și pusă la dispoziția inspectorilor în orice moment, precum și alte documente care fac parte din sistemul de trasabilitate BIO. Aceste programe asigură standarde de producție impecabile.
Uleiul de Rosa Mosqueta Nativa de la Irisana are Certificat Oko și Certificat BioChile
Prezentare
Uleiul de măceșe Nativa fabricat de Irisana este comercializat în doua formate: în sticle roll-on de 15 ml sau în cutii care conțin 10 doze unice fiecare a câte 2 ml pentru uz profesional. Pe piețele cu o cunoaștere mare a proprietăților uleiului de măceșe mosqueta, cum ar fi piața germană, este folosit în forma sa cea mai pură, în recipiente de 15 ml pentru a menține proprietățile sale, deoarece cantități mai mari necesită adăugarea de antioxidanți pentru conservarea acesteia.
Proprietăți, utilizări și aplicare
Proprietăți
Proprietățile unice ale uleiului de măceșe mosqueta au fost descoperite în timpul unui studiu efectuat în cadrul Facultății de Chimie și Farmacologie de la Universitatea Concepción din Chile. Acest studiu a avut ca scop testarea proprietăților de vindecare ale uleiului de măceșe mosqueta pe 200 de pacienți cu cicatrici provenite în urma intervențiilor chirurgicale, arsuri sau alte condiții care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Rezultatele au fost uimitoare. Aplicarea zilnică a acestui ulei a atenuat în mod eficient cicatricile și ridurile, și a ajutat la întinerirea pielii.
Proprietățile uleiului de măceșe mosqueta:
- Hidratează pielea în vârstă;
- Atenuează și întârzie apariția ridurilor;
- Reduce liniile de expresie cauzate de înaintarea în vârstă;
- Previne și diminuează vergeturile datorită puterii sale mari de hidratare;
- Eficient în tratarea cicatricelor provocate de arsuri; Regenerează pielea care a suferit arsuri sau a fost supusă la radioterapie;
- Previne arsurile solare;
- Diminuează cicatrici cauzate de acnee; Îmbunătățește dermatita atopică;
- Util în tratamentul cicatricilor chirurgicale și cheloide (după îndepărtarea cusăturilor);
- Indicat pentru tratamentul melanomului; Tratamentul ulcerelor și rănilor, în special decubit și vasculare;
- Tratamentul pielii uscate și eczeme;
- Abilitatea de a distribui pigmentarea pielii (se pot elimina petele pielii);
- Are o valoare nutritivă ridicată pentru dermă.
Uleiul de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana are efect asupra melaninei, având astfel efecte preventive împotriva foto-îmbătrânirii și a cancerului de piele.
Din punct de vedere medical cosmetic, beneficiile sunt multe. Acest ulei reîntinerește pielea și reduce ridurile, liniile de expresie fine și vergeturile roșii (cuperoza). El hrănește derma și menține netezimea și luminozitatea sa.
Uleiul de măceșe mosqueta oferă un nivel profund de hidratare, fiind perfect pentru combaterea ridurilor.
Efecte
Uleiul pur de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana este unul dintre puținele produse cosmetice care joacă un rol fundamental în tratamentul medical al problemelor specifice pielii.
Uleiul are efect asupra tuturor funcțiilor biologice ce au loc la nivel celular în piele.
Acestea includ:
Pătrunderea în membrana celulară - Aceasta facilitează penetrarea în straturile profunde ale pielii a componentelor active ale uleiului în sine și cele ale oricărui alt produs care este aplicat împreună sau imediat după aceea. Acest efect este un amplificator puternic și vehiculul perfect pentru orice alt produs cosmetic, atunci când este folosit ca bază pentru cosmetice sau pur și simplu prin adăugarea a câtorva picături de ulei.
Activarea metabolismului celular - Acesta oferă celulelor toată energia de care au nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile la capacitate maximă, menținând metabolismul celular activ și pentru evitarea atrofierii treptate a mecanismelor lor.
Depozitarea de acizi grași din membrana celulară - Acizii grași care nu sunt consumați sau utilizați de organism sunt stocați în membrana celulelor ca o "rezervă" de acizi linoleici și alfa-linoleici. Acești acizi sunt esențiali pentru organism, dar deoarece organismul nu îi poate sintetiza singur, trebuie furnizați prin intermediul produselor cosmetice sau alimente. Importanța acestor doi acizi este faptul că prezența lor este indispensabil pentru formarea pereților celulari. Astfel, lipsa lor ar duce la o încetinire în procesul de regenerare celulară, în timp ce, cu ajutorul "rezervei" oferite de aplicarea uleiului de măceșe mosqueta Nativa, se asigură furnizarea materiei prime necesare pentru regenerarea celulelor.
Accelerarea ratei microvasculare - Când vasodilatația și angiogeneza au loc, există o creștere în fluxul de globule roșii, purtătoare de oxigen, care în combinație cu sistemul limfatic determină eliminarea toxinelor și a impurităților, făcând astfel pielea mai luminoasă.
Antioxidant puternic, împotriva radicalilor liberi – Acizii linoleici și alfa-linoleici sunt cunoscuți în medicină ca vitamina F. Vitaminele E și F, componente ale acestui ulei, au importante proprietăți antioxidante și anti-radicali liberi. Atunci când acestea sunt stocate în membrana celulelor, ele formează o "pernă" de protecție, astfel încât în momentul în care agenții de oxidare atacă pielea, există vitamine și acizi stocați în membrana celulelor care sunt oxidați, protejând astfel alte elemente mai importante ale corpului nostru.
Activarea celor 3 nivele de hidratare a pielii - Această caracteristică face ca uleiul de măceșe mosqueta să fie cel mai puternic hidratant cunoscut. De aceea este util în cazuri extreme de piele deshidratată unde acțiunea cosmeticelor de hidratare nu este suficientă.
Accelerare și reglementarea ratei de regenerarea a celulelor – Uleiul de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana crește capacitatea de regenerare celulară a țesuturilor, ca rezultat al accelerării diferențierii epiteliale, prin reglarea ratei secrețiilor pielii, astfel încât acestea să nu fie excesive, sau deficitare, asigurând o grosime crescută a epidermei cu o structură de celule aranjate în ordine perfectă.
Acțiune anti-inflamatorie – Aceasta constituie o acțiune importantă și este foarte utilă în tratamente unde există inflamația țesutului sau congestia zonei, ca urmare a microtraumelor cauzate de tratamente cosmetice la un salon de înfrumusețare (electroliza, epilare cu laser, laser resurfacing, micropigmentare, etc.).
Efect de depigmentare asupra petelor de îmbătrânire - Acționează direct asupra cauzelor care produc astfel de pete: creșterea și concentrarea numărului de celule din stratul cornos și creșterea în sinteza melaninei, care devine prinsă între grupuri de celule aranjate în mod atrofic, formând „smocuri”.
Creșterea sintezei de colagen și elastină a corpului - Acest lucru se datorează creșterii numărului și activitatatii fibroblastelor de dermă care sunt responsabile pentru sinteza acestor două proteine. În același timp, sinteza altor substanțe (precum cheratină sau anumite enzime care degradează colagenul) scade, ceea ce duce la o creștere a cantității și calității de colagen și elastină, proteine cheie în consistența țesutului conjunctiv și menținerea gradului de elasticitate a pielii.
Efect asupra sistemului imunitar prin activarea mecanismelor de apărare ale organismului - Acizii grași conținuți în ulei facilitează sinteza acidului arahidonic, care, odată transformat de enzimele specifice, se va transforma în hormoni esențiali precum prostaglandine, leucotriene și tromboxani. Efectele acestor hormoni cuprind toate funcțiile biologice ale pielii, în special procesul de activare a mecanismului de apărare imunitar.
Produsele și derivații cosmetici care includ în componența lor ulei de măceșe mosqueta trebuie aplicate de 2-3 ori pe zi.
Uleiul de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana este o alternativă mai blândă a tratamentelor pe bază de tretinoin, retinol sau derivați de vitamina A, deoarece nu irită pielea. Fiind un ulei operator de transport, este recomandat pentru utilizare pe derm, nu pe mucoase (organe genitale, gură, ochii sau uz intern).
Pentru a ajuta la absorbția de ulei, este recomandat un masaj circular efectuat pe zona tratată (de exemplu, pe față, vom folosi degetele noastre), depinde de fiecare daca va folosi uleiul pur sau alte produse cosmetice care conțin ulei de măceșe mosqueta (săpun, cremă pentru vergeturi ...).
Rezultatele sunt de obicei observate după prima lună. Rețineți că rezultatele diferă în cazul tratării unei cicatrici vechi comparativ cu una recentă. Este de înțeles că aceasta nu va fi întotdeauna o soluție instantanee la problema noastră, fiecare persoană fiind diferită, indiferent dacă vorbim despre linii fine sau linii adânci, ori diferite tipuri de vergeturi. Pentru unele tipuri de cicatrici nici un rezultat nu va apărea înainte de 8 săptămâni.
În cazul femeilor gravide, se recomandă masajul ușor pe sâni și abdomen în ultimele trei luni de sarcină, pentru a preveni vergeturile.
Aplicare
Uleiul de măceșe mosqueta are o putere de vindecare excelentă și capacitatea de a hidrata, hrănii și regenera pielea.
Prin urmare, utilizările sale sunt multe, printre cele mai frecvente sunt:
- Atenuarea ridurilor și cicatricilor;
- Vindecarea zonele afectate de arsuri;
- Diminuarea petelor solare sau cicatricilor cauzate de acnee, varicelă, etc..
- Întârzie îmbătrânirea pielii;
- În cosmetică (pentru riduri, cearcăne ....);
- Hidratează cele mai uscate zone ale corpului (mâini, coate, genunchi, călcâie).
Uleiul este inodor și ușor de absorbit. Pentru beneficiu maxim, uleiul trebuie să fie pur.
Aplicații specifice
Toate beneficiile care decurg din aplicarea uleiului pur de măceșe Nativa pot fi explicate prin efectul uneia sau a mai multor acțiuni ce au loc. Din moment ce acesta are efect asupra tuturor proceselor cheie ale organismului, efect mai puternic decât un produs care vizează un tratament specific, uleiul este un instrument cu mai multe aplicații care, în mâinile unui profesionist poate oferi rezultate fară precedent.
Acțiune anti-îmbătrânire
Uleiul pur de măceșe mosqueta este unul dintre cele mai eficiente metode de combatere a îmbătrânirii. Cele mai bune rezultate se obțin prin aplicarea zilnică (de două ori pe zi, dimineața și seara), astfel încât,
deși vorbim despre un produs care este util în diferite tratamente în cabinete speciale, este destinat în special pentru utilizarea la domiciliu, ca parte a frumuseții și rutinei de îngrijire a pielii.
Terapiile complete de anti-îmbătrânire se bazează pe funcționarea optimă a organismului nostru și pe menținerea sa la fel de activ pe cât posibil, evitându-se astfel atrofia progresivă a mecanismelor sale de
acțiune și de reacție (aspecte preventive) și pe furnizarea materiei prime necesare, pentru ca organismul să răspundă la nevoile pe care corpul tău le poate avea pe tot parcursul vieții. În acest fel, uleiul de măceșe mosqueta acționează atât în prevenirea cât și în lupta împotriva efectelor îmbătrânirii.
Aspecte preventive
Prevenirea constituie o mare parte din preocupările experților în domeniu. Procesele de oxidare și analizarea antioxidanților sunt problemele care au atras cea mai mare atenție în cercetarea chimicalelor din cosmetice. Uleiul de măceșe mosqueta are un rol important, fiind o barieră extrem de eficientă, din cauza acțiunii sale antioxidante. Acizii grași și vitaminele oferite de ulei, atunci când nu sunt consumate de organism pentru a face față proceselor de regenerare, sunt stocate în membrana celulară ce constituie o pernă protectoare, în așa fel încât atunci când luptă împotriva radicalilor liberi și agenților anti-oxidanți, acești acizi grași și vitamine sunt cele care sunt oxidate, așadar sunt protejate alte elemente celulare mai importante și este împiedicată deteriorarea lor.
Uleiul de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana are o influență asupra aproape tuturor funcțiilor biologice care au loc la nivelul celular al pielii, activează metabolismul celular ca un întreg și împiedică atrofierea mecanismelor lor de acțiune. Efectele locale realizate prin aplicarea zilnică, împreună cu efectul general asupra întregului organism sub formă de perfuzie, atinge efecte sinergetice fără precedent în istoria îngrijirii pielii.
Semnele exterioare cele mai vizibile ale îmbătrânirii sunt deshidratarea, pomeți căzuți, riduri, pete, lipsa de vitalitate etc.
Uleiul pur de măceșe mosqueta ne permite să acționăm în mod eficient împotriva fiecăruia dintre aceste semne:
https://www.edera.ro/uleiuri-esentiale-4177
Deshidratarea
Uleiul pur de măceșe mosqueta Nativa fabricat de Irisana este recunoscut ca unul dintre produsele cosmetice cu cea mai mare putere de hidratare. Pielea hidratată corespunzător întârzie apariția liniilor de expresie, la fel ca și în cazul unui sol uscat care arată fisuri în zonele care au suferit ani de secetă, însă nu și în zonele în care plouă, la intervale regulate.
Ridurile și antiaging
Pielea în vârstă este formată din celule vechi, în timp ce pielea tânără este formată din celule tinere. Aplicarea regulată a uleiului de măceșe mosqueta accelerează rata de regenerare celulara, acesta fiind un proces natural pentru organism, facilitând astfel apariția de noi celule, care le vor înlocui pe cele în curs de îmbătrânire și moarte, configurând astfel un țesut epitelial format din celule tinere și active. Pe lângă efectul de hidratare, uleiul oferă o sinteză crescută de colagen și elastină tipică organismului, creștere produsă ca urmare a înmulțirii numărului și activității fibroblastelor dermei, rezultatul fiind eliminarea liniilor de expresie și diminuarea ridurilor, oferind o modalitate de a avea un țesut mai elastic și mai fin, cu un strat mai bine hrănit și cu o consistență mai mare a țesutului conjunctiv.
Pete ale îmbătrânirii
Pielea noastră are două mecanisme principale de apărare:Pe de o parte, ea inițiază un proces de regenerare celulară rapidă, care are ca scop creșterea rapidă a grosimii stratului și, prin urmare, de a construi o pernă de protecție mai groasă. Rezultatul este o structură celulară formată din celule plate aranjate atropic și într-un mod dezordonat, cu puține rezerve și funcționalitate redusă. Aceasta este o caracteristică comună tuturor țesuturilor în vârstă.
Pe de altă parte, crește sinteza melaninei, care este substanța care dă pigment și culoare pielii și a cărei funcție este de a servi ca un filtru protector. În pielea sănătoasă, formată din celule dispuse într-un mod ordonat asemănător cărămizilor într-un perete, melanina curge liber între celulele, oferind o culoare uniformă pielii. Când sinteza melaninei crește într-o structură celulară aranjată într-un mod dezordonat și atrofic, este posibil ca în anumite zone melanina să nu pătrunda printre celule și să se formeze "smocuri". Aceste concentrații de melanină sunt ceea ce noi numim puncte. În acest caz, uleiul de măceșe mosqueta acționează prin accelerarea ciclului de migrare a keratinocitelor bazale din stratul cornos, permițând astfel unei noi generații de celule bine hrănite și perfect ordonate să le înlocuiască pe cele dezordonate. Astfel se permite fluxul de melanină liber între celulele, care transportă departe excesul de melanină.
Piele devitalizată
Uleiul pur de măceșe mosqueta este un activator puternic al întregului metabolism celular și, în același timp, oferă, de asemenea energie metabolismului, acțiune ce îmbunătățește semnificativ funcționalitatea celulelor, făcând semnele de devitalizare ale pielii să dispară. Mai mult decât atât, acest ulei mărește rata de microvascularitate. Acesta atinge în piele un efect similar cu ceea ce se întâmplă într-un acvariu. În toate acvariile, există o intrare de oxigen a cărui funcție este de a menține apa curată și limpede, astfel încât în cazul în care alimentarea cu oxigen este tăiată, apa se va murdării treptat. În mod similar, prin creșterea microvascularitatii, crește și fluxul de celule care transportă oxigen în piele cât și fluxul de oxigen, care combinat cu sistemul limfatic, curăță pielea de impurități, conferă pielii un aspect mai luminos. Acest lucru devine evident după câteva săptămâni de utilizare a uleiului. Astfel, uleiul de măceșe pur mosqueta Nativa fabricat de Irisana sa dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente în lupta împotriva îmbătrânirii, având atât aspecte preventive cât și capacitatea de a acționa împotriva principalelor semne de îmbătrânire ale pielii. Integrate într-o terapie cuprinzătoare anti-îmbătrânire oferă rezultate de neegalat.
Tratamente de refacere (întinerire facială)
Primăvara este un anotimp de reînnoire, iar pielea deteriorată în timpul iernii caută regenerarea în saloane de frumusețe, iar uleiul de măceșe pur mosqueta se stabilește ca un element eficient pentru a îmbunătăți rezultatele.
În ultimii ani, au existat mai multe teste clinice care au demonstrat rolul important al uleiului pur de măceșe mosqueta în tratamentele de refacere ale pielii, efectuate atât cu aplicarea AHA cât și cu laser. Aplicarea acestui ulei este esențială înainte și după tratament.
AHA sunt cunoscuți sub numele de acizi alfa hidroxil, o familie care include acidul glicolic și acidul lactic. Ei au fost descoperiți în jurul anului 1974 de oamenii de știință de la Universitatea Temple, care au fost în căutarea unui leac pentru o afecțiune a pielii. Funcția lor principală este de a spori exfolierea stratului superior al pielii, decongestionează și curăță porii dar în același timp servesc ca agenți de hidratare a pielii. Ei pot chiar "reface" daunele pe care soarele le-a provocat în epidermă și cauzează creșterea producției de colagen și elastină. Ei, de asemenea ajută în lupta împotriva hiperpigmentarii, liniilor fine, pistruilor și așa mai departe. AHA nu poate fi folosit în combinație cu retinol sau retinoizi și au nevoie de protecție solară zilnică. Aceste produse trebuie să fie aruncate după 6 luni, deoarece se deteriorează.
Acidul glicolic este unul dintre cele mai frecvent utilizări ale AHA ca un regenerator celular. Totuși, acesta nu este un regenerator în sine, deoarece funcționează prin "agresiune". Acidul determină o agresiune chimică controlată - o ardere - la nivelul pielii, astfel încât să forțeze țesutul afectat să facă un efort de reparație și sporește regenerarea celulară. Pentru a face acest efort suplimentar, pielea necesită o cantitate mare de acid linoleic și linolenic (responsabil pentru formarea pereților celulari și a căror prezență este esențială pentru ca regenerarea celulelor să aibă loc). În cazul unor persoane, nivelul disponibil de acid linoleic și linolenic este atât de mic încât pielea nu poate face față efortului de regenerare necesar pentru a repara daunele cauzate de AHA. În aceste cazuri, pielea dezvoltă o modificare care ar putea afecta, uneori, pacientul pe viață: pielea devine extrem de subțire și hipersensibilă, ca urmare a faptului că a consumat toate rezervele sale în efortul de regenerare. Acest lucru se poate întâmpla mai des la pacienții care au avut intervenții medicale decât la cei care au avut intervenții cosmetice, deoarece agresivitatea tratamentelor medicale sunt mai mari. Cu toate acestea, tratamentele cosmetice pot avea același rezultat dacă se comite o eroare prin expunerea pielii la AHA pentru o perioadă de timp prea lungă.
Cum nu este posibil să cunoască nivelul de acizi grași din organismul fiecărui client, riscuri inutile pot fi evitate prin aplicarea uleiului de măceșe mosqueta cu câteva săptămâni înainte de proces. Într-adevăr, una dintre acțiunile sale este de a oferi acizi grași – linoleic și linolenic, care, prin aplicarea regulată sunt stocați în membrana celulelor ce formează o rezervă de protecție celulară împotriva agresiunilor externe. Astfel, atunci când există o agresiune excesivă (o ardere) provocate de AHA, acești acizi grași sunt consumați, modalitate care protejează împotriva deteriorării elementelor celulare mai importante și mai greu de înlocuit. Înainte de toate tratamentele cu AHA este recomandat să se pregătească pielea cu uleiul de măceșe mosqueta, care protejează pielea și asigură procesul de regenerare celulară adecvat. Când AHA arde primul strat al pielii - acesta este stratul deteriorat, în vârstă, pete, cicatrici etc., pentru a permite apariția unui al doilea strat. Ca într-o ceapă, acest strat pare curat, perfect, radiant dar este mai degrabă neprotejat împotriva atacurilor agenților externi. Această lipsă de protecție este motivul pentru care razele soarelui produc pete pe pielea recent tratată. În ultimii ani, mai multe congrese medicale au discutat această problemă, ajungând la concluzia că trebuie pus un accent mai mare pe îngrijirea de după tratament și să acorde mai multă atenție protecției pielii care a fost lipsită de capacitatea sa de reacție. În acest caz, uleiul de măceșe mosqueta este cel mai bun în completarea acțiunii AHA, deoarece după o agresiune chimică la nivelul pielii, cea mai bună opțiune este de a proteja și de a ajuta regenerarea țesutului tratat cu un produs natural, a cărui constituent activ principal este acidul transretinoic, care oferă uleiului o funcție importantă ca barieră de protecție și asigură un nivel adecvat de regenerare celulară. În prezent, toate laboratoarele ce comercializează peeling chimic, de obicei, le însoțesc, cu un produs de post-peeling. Aceste produse sunt decongestionante, calmante și hidratante. În aceste tratamente, uleiul pur de măceșe mosqueta asigură de asemenea, pe lângă o acțiune decongestionatoare și hidratare, protecție și regenerarea de care pielea are nevoie după tratamentul cu AHA. Acesta trebuie aplicat în combinație cu o cremă specială pentru perioada de după tratament în primele săptămâni. Prin aplicarea de ulei atât înainte cât și după tratament, se poate asigura sănătatea pielii.
Tratamente de refacere cu laser
Tratamentele de refacere cu laser au același scop ca și peelingul chimic cu AHA, deși datorită puterii mai mari a acțiunii laserului care lucrează la un nivel mai profund, acesta are efect asupra unui strat mai gros de piele. Prin urmare, tratamentul de refacere cu laser este tratamentul ideal pentru a elimina imperfecțiunile profunde, care nu au putut fi eliminate în totalitate cu peelingul chimic. Acest tratament poate fi efectuat numai de către medici. Perioada de după tratament este incomodă iar recuperarea pacientului poate dura mai multe luni. Uleiul pur de măceșe mosqueta conferă o putere de regenerare celulară mai mare.
Tratamentul cosmetic de hiperkeratoză a pielii
Hidratarea, vindecarea și regenerarea celulară, proprietățile de bază ale uleiului pur de măceșe mosqueta, constituie un instrument extrem de eficient în tratarea problemelor de înfrumusețare.
Se recomandă:
- Utilizarea măștilor exfoliante pentru picioare;
- Utilizarea de încălțăminte corespunzătoare zilnic;
- Protejarea zonelor de frecare, folosind branțuri sau pansamente specifice;
- Îndepărtarea periodică a zonelor întărite cu o racletă, după baie.
- Peeling de două ori pe săptămână;
- În fiecare seară, aplicarea uleiului de măceșe mosqueta pe zonele cu bătături și fisuri, masând până la absorbția completă.
În timpul sarcinii
Complet natural, cu proprietăți benefice pentru îngrijirea pielii, poate fi folosit atât în timpul sarcinii cât și după naștere. Previne vergeturile, ajută la evitarea epiziotomiei și grăbește vindecarea în caz de cezariană.
În timpul sarcinii se recomandă aplicarea acestuia pe piele, prin masaj ușor pe abdomen, fese și sâni (nu sfârcuri), ajută la prevenirea vergeturilor, precum și hidratează și hrănește pielea în profunzime.
Pe parcursul ultimelor săptămâni de sarcină poate fi aplicat în zona de perineu printr-un masaj blând. Acest lucru va face zona mai flexibilă și elastică. La momentul nașterii, dilatarea zonei se va produce mai ușor, reducând astfel riscul de a avea nevoie de epiziotomie. Scopul masajului perineal este de a reduce incidența traumei de perineu, oferind elasticitate și tonifiere mușchilor pelvieni. Se recomandă să fie efectuat după săptămâna 34 de sarcină, de aproximativ trei ori pe săptămână, timp de aproximativ zece minute. Dacă se simte inconfortabil, se recomandă de patru ori pe săptămână, pentru mai puțin timp.
Modul de a face acest lucru corect este după cum urmează:
- 1. Spălați-vă bine pe mâini;
- 2. Găsiți o poziție confortabilă;
- 3. Dacă este auto-masaj, este mai ușor de utilizat degetul mare (plasați un picior pe un scaun și va fi ușor să o faceți confortabil cu mâna opusă). Pentru partener, va fi mai ușor de utilizat inelarul și degetul mijlociu;
- 4. Lubrefiați degetele cu puțin ulei;
- 5. Introduceți degetele în vagin, aproximativ 3-4 cm.
- 6. Apăsați zona perineală în jos și apoi lateral cu mișcări de rotație;
- 7. Cu degetul la intrarea în vagin, apăsați în jos și mențineți timp de două minute sau până când se simte confortabil;
- 8. Glisați degetul din partea de jos a vaginului spre exterior și spre interior, timp de două minute;
- 9. Prindeți zona vaginală între degetul mare și celelalte degete (cum ar fi un clips) și faceți o mișcare de tăiere dintr-o parte în alta pentru a întinde țesutul de intrare. Mențineți 2 sau 3 minute.
După naștere, se recomandă utilizarea uleiului de măceșe mosqueta în caz de cezariană sau epiziotomie. Uleiul grăbește regenerarea zonei afectate, astfel încât vindecarea necesită mai puțin timp. Aplică-l pe cicatrice cu un masaj blând de mai multe ori pe zi. În timpul masajului perineal trebuie să se respecte următoarele măsuri de precauție:
- 1. Evitarea presării în deschiderea uretrei astfel încât să nu fie provocate infecții urinare;
- 2. Dacă există o epiziotomie anterioară, să se acorde o atenție deosebită asupra țesutului cicatrizat, care nu se întinde la fel de ușor, și care poate necesita mai mult de lucru;
- 3. Nu efectuați masaj dacă aveți leziuni active, de tip herpes.
Recomandări după naștere:
Dacă a fost o naștere vaginală cu o epiziotomie:
- 1. Se spală epiziotomia de două ori pe zi cu săpun delicat și apă;
- 2. Aplicați ulei până se vindecă;
În cazul în care lochia se oprește:
- 1. Aplicați ulei de măceșe mosqueta pe cicatrice la exterior.
- 2. Seara, aplicați câteva picături de ulei de măceșe mosqueta în interiorul vaginului.
În cazul unei cezariene, odată ce capsele au fost eliminate, se recomandă aplicarea uleiului de două ori pe zi, masând ușor cicatricea cu mișcări de rotație. Rezultatele:
- 1. Susține o recuperare mai rapidă;
- 2. Reduce inflamația;
- 3. Grăbește vindecarea;
- 4. Îmbunătățește flexibilitatea și stabilitatea: beneficii în relațiile sexuale mai târziu;
- 5. Oferă bunăstarea fizică a femeii.
Un excelent produs cosmetic, un mare regenerator al pielii! Produs bio obținut prin presare la rece! Certificat BIOCHILE! Fară aditivi, fară conservanți, Ulei de Rosa Mosqueta PUR 100%, Certificat!