Ulei de Magneziu Almys 100 ml - Magneziul, unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru. În ciuda importantei sale, majoritatea adulților nu beneficiază de doza zilnică recomandată.
Pret cu TVA inclus
Descriere
Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru. El este implicat în peste 600 de reacții celulare, începând de la producerea ADN-ului și până la contribuția pe care o are în contracția mușchilor. Magneziul joacă un rol important în peste 300 de reacții enzimatice în interiorul corpului uman, inclusiv în metabolismul alimentelor, în sinteza acizilor grași și a proteinelor, cât și în transmiterea impulsurilor nervoase. În ciuda importantei sale, majoritatea adulților nu beneficiază de doza zilnică recomandată de magneziu, având o carență în această privință. De multe ori, adulții nu știu că au un deficit de magneziu decât în momentul în care acest mineral ajunge la niveluri extrem de scăzute în organism.
Proprietățile magneziului
Una dintre principalele proprietăți ale magneziului este faptul că acționează ca un cofactor sau "molecula de ajutor" în reacțiile biochimice efectuate în mod continuu de enzime. De fapt, magneziul este implicat în peste 600 de reacții în corpul nostru, inclusiv în:
Crearea de energie. O proprietate a magneziului este că acest mineral ajută la transformarea alimentelor în energie.
Formarea proteinelor. O altă proprietate a magneziului este că el ajută la crearea noilor proteine din aminoacizi.
Menținerea genelor în stare bună. Magneziul ajută la crearea și repararea ADN-ului și ARN-ului.
Mișcările mușchilor. Magneziul este o parte importantă din contracția și relaxarea mușchilor.
Reglarea sistemului nervos. Magneziul ajuta la reglarea neurotransmițătorilor, care trimit semnalele prin intermediul creierului și al sistemului nervos.
Din păcate, studiile sugerează că aproximativ 50% dintre oamenii din SUA și din Europa nu își iau din alimentație suficient magneziu, așa că au mai puțin decât doza zilnică recomandată pentru acest mineral.
Rolul magneziului în organism
Magneziul îndeplinește foarte multe roluri în organism, începând de la buna funcționare a mușchilor și până la ceea ce se întâmplă în metabolism. Un rol important este legat de faptul că stimulează absorbția mineralelor. El ajută corpul să absoarbă minerale importante, precum calciul, potasiul, fosforul și sodiul, cât și să absoarbă vitamine esențiale.
Rolul magneziului în transmiterea semnalelor de la nervi la mușchi. Magneziul îndeplinește un rol important în funcționarea mușchilor și a nervilor, inclusiv în acțiunea mușchiului inimii (miocardului), spun experții. Să nu uităm că magneziul este un mineral important pentru sănătatea optimă. El îndeplinește o paletă vastă de funcții biologice, printre care și activarea mușchilor și a nervilor. El este de ajutor în transmiterea semnalelor de la nervi la mușchi. Totodată, magneziul reglează neurotransmitatorii din organismul nostru, care sunt responsabili pentru calmarea corpului și a mintii, prin transmiterea semnalelor prin tot sistemul nervos. El ajută la activarea și menținerea funcției nervoase și, totodată, contracarează efectele negative ale excesului de calciu asupra mușchilor și nervilor.
Rolul magneziului în distribuția mineralelor și nutrienților în organism. Este important să menții un echilibru optim intre magneziu, calciu, vitamina K2 și vitamina D, spun specialiștii. Lipsa unui echilibru între acești nutrienți este motivul pentru care suplimentele cu calciu au ajuns să fie asociate cu un risc crescut de infarct miocardic și de accident vascular cerebral (AVC) și motivul pentru care unii oameni se confruntă cu toxicitate cauzată de vitamina D.
Așa că trebuie să reții că dacă iei oricare dintre următoarele: magneziu, calciu, vitamina D3 sau vitamina K2, trebuie să le iei pe toate celelalte în considerare, deoarece toți acești nutrienți funcționează într-o sinergie, într-o armonie unul cu celalalt.
Eliberarea adrenalinei. S-a descoperit, după numeroase studii, că indivizii cu anxietate au niveluri mai scăzute de magneziu în organism, lucru care poate fi asociat cu faptul că deficiența de magneziu cauzează eliberarea adrenalinei în corp. Suplimentele cu magneziu reduc eliberarea adrenalinei și efectele "hormonilor stresului" asupra inimii, ceea ce este o măsură indirectă a efectelor acestui mineral asupra creierului.
Mineralizarea oaselor. Magneziul este important pentru formarea oaselor. El ajută la asimilarea calciului în oase și joacă un rol în activarea vitaminei D în rinichi. Vitamina D este, de asemenea, esențială pentru oase sănătoase. Aportul optim de magneziu este asociat cu o densitate osoasă mai mare și cu un risc mai mic de osteoporoza la femei, după menopauză. Un alt rol important, tot în ceea ce privește mineralizarea oaselor, este cel legat de absorbția calciului. Să nu uităm că magneziul și calciul sunt importante pentru menținerea sănătății oaselor și în prevenirea osteoporozei. Fără magneziu, un aport mare de calciu poate crește riscul de calcificare arterială și de boală cardiovasculară, precum și riscul de formare a pietrelor la rinichi.
Activarea enzimelor în procesul de metabolism. Magneziul are un rol în ceea ce privește metabolismul carbohidraților. Magneziul ar putea influenţa răspunsul insulinei din corpul nostru și ar putea ajuta la controlul cantității de glucoza din sânge prin intermediul rolului său în metabolismul carbohidraților. Astfel, creșterea cantității de magneziu prin dieta ar putea ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2, potrivit unui studiu din ianuarie 2004, publicat în revista "Diabetes Care". De asemenea, magneziul se găsește în 300 de enzime diferite din corpul nostru, care sunt, printre altele, responsabile și de procesul de metabolism și de reglarea nivelului de glucoza din sânge.
Reglează coagularea sângelui. Magneziul este un mineral esențial în multe funcții ale corpului uman, iar una dintre acestea este legată de faptul că pune la punct cheagurile de sânge. Cheagurile sau trombii sunt particule de sânge care se adună pentru a forma un "dop" care inhibă sângerarea și care încurajează vindecarea. De prezenţa magneziului beneficiază vasele de sânge (și implicit sănătatea lor), prin faptul că echilibrează nivelul de calciu din organism. Raportul dintre calciu și magneziu este important, deoarece în timp ce calciul este responsabil de formarea cheagurilor de sânge (are rol în coagularea sângelui), magneziul este cel responsabil pentru sfârșitul lor. Astfel, când există un raport optim între calciu și magneziu, formarea și distrugerea trombilor (cheagurilor de sânge) se face într-un mod sănătos. Menținerea unui echilibru între calciu și magneziu împiedică formarea patologică a cheagurilor de sânge, tocmai pentru că cel care încurajează formarea cheagurilor de sânge este calciul, iar magneziul încurajează distrugerea cheagurilor.
Rolul purificator al magneziului. Magneziul este necesar pentru detoxifierea celulelor. Nevoia unor astfel de sisteme funcționale cu rol de detoxifiere în corp este foarte importantă, deoarece mineralele precum calciul se pot acumula în interiorul celulelor, de exemplu, pe când deficiența de magneziu face ca celulele să își piardă capacitatea de a menține concentrații normale ale mineralelor și, prin urmare, celulele vor suferi de pe urma efectelor toxice. Așa că magneziul se află pe lista celor mai bune suplimente pentru a purifica organismul și pentru a elimina toxinele din corp. Magneziul stimulează activitatea celulară, astfel încât toxinele sunt eliberate în fluxul sangvin.
Aportul crescut de magneziu a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc mai scăzut de boală cardiovasculară, mai puține migrene, reducerea simptomelor depresiei și îmbunătățirea valorilor tensiunii arteriale și ale glucozei din sânge, cât și îmbunătățirea calității somnului.
CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE ULEIUL DE MAGNEZIU ALMYS ?
Caracteristici
Cel mai important este să nu confundați clorura de magneziu cu clorura de sodiu (cunoscută mai bine sub denumirea de sare). De aceea este indicat să vă informați despre proveniența produsului pe care doriți să-l achiziționați.
În prezent sunt multe produse sub denumirea de ulei de magneziu, însă diferența dintre magneziul de sinteză și cel organic este mare, în primul rând din punct de vedere al eficienței terapeutice.
Magneziul de sinteză este obținut ca produs secundar în procesele industriale de obținere a unor metale, fiind greu de asimilat în organism și nu are decât o parte dintre efectele terapeutice ale magneziului natural. Magneziul natural este extras din apa mării, de unde se obține prin filtrări succesive, rezultând un cocktail de oxid, clorura, sulfat și hidroxid de magneziu, amestecate în proporțiile lăsate de natură.
Uleiul de magneziu “Almys” este extras de la o adâncime de cca. 1.600 de m din Marea Artică Zechstein și are o concentrație de 31 %. Analizele de Laborator efectuate periodic de către firma Zechstein Inside din Olanda, sunt în conformitate cu Regulamentul CE Nr. 1223/2009 și garantează puritatea uleiului de magneziu. Conform buletinului de analiză acest produs NU CONȚINE ingrediente de origine animală, sânge sau derivatele acestuia, alcool, pesticide, hormoni, alergeni, BSE (Bovine Spongiform Encephalopathy), TSE (Transmissible Spongiform Encephalopathy), Dimetthylfumerate, medicamente puternice, produse medicale sintetice.
Beneficii
Absorbție și biovalabilitate îmbunătățite față de alte tipuri de magneziu;
Nu are efecte adverse asupra intestinelor;
Ușor de administrat;
Aplicat pe piele, creşte nivelul de magneziu din organism de 6 ori mai repede fară a avea efecte secundare, poate fi folosit local pentru a preveni crampele musculare;
Este tolerat de persoanele cu pielea sensibilă.
10 pulverizări conţîn 150 mg de magneziu (43% din doza zilnică recomandată).
Manifestări clinice ale deficitului de magneziu
Boli ale tiroidei, boli de rinichi, greață, vărsături, insomnie, nervozitate, iritabilitate, atacuri de panică, depresie, boală bipolară, stare de oboseală cronică nejustificată, sensibilitate excesivă la durere, la zgomote puternice, la lumină, dureri precordiale, amorțeli, furnicături, crampe musculare, dureri osoase, hiperventilație (respirație rapidă, superficială), schimbări bruște de comportament cauzate de activitatea electrică excesivă și anormală din creier, modificări de personalitate, sindrom premenstrual, rezistență la insulină, palpitații.
Magneziul a fost ales Suplimentul Anului 2018 în Olanda.
Uleiul de magneziu “Almys” este înregistrat la Comisia Europeană
(CPNP) Nr. 3030561, în conformitate cu Regulamentul C.E. Nr. 1223/2009 privind vânzarea produselor cosmetice pe piața Uniunii Europene.
Uleiul de magneziu Almys este un produs cosmetic pentru uz extern;
Utilizare
Se aplică pe piele. Pulverizați de câteva ori și masați ușor părțile dorite ale corpului până când senzația de ulei dispare. Lăsați soluția pe piele și/sau clătiți cu apă după 20 de minute. Sportivii și persoanele active preferă să utilizeze acest produs ca ulei de masaj pentru relaxare musculară..
Produsul “Almys” nu conține ulei, dar în fapt are o consistență uleioasă.
Se recomandă 25–30 de pulverizări pe zi.
Administrare
Magneziul este unul dintre macromineralele esențiale pentru buna funcționare a corpului nostru. Aceste minerale de care avem nevoie trebuie consumate în cantități relativ mari, cel puțîn 100 mg pe zi. Un aport adecvat de magneziu (prin dietă sau prin administrarea suplimentelor) te poate ajuta să previi problemele de la nivelul sistemului osos, sistemului cardiovascular, diabetul.
Necesarul zilnic de magneziu
Doza zilnică recomandată de magneziu depinde de vârstă și de sex. Experții recomandă următoarele cantități de magneziu:
De la naștere până la 6 luni: 30 mg/zi
De la 7 la 12 luni: 75 mg/zi
De la 1 la 3 ani: 80 mg/zi
De la 4 la 8 ani: 130 mg/zi
De la 9 la 13 ani: 240 mg/zi
Începând cu vârstă de 14 ani, necesarul zilnic recomandat de magneziu este diferit pentru bărbați și pentru femei.
Persoanele de sex masculin cu vârste intre 14 și 18 ani: 410 mg/zi
Bărbații intre 19 și 30 de ani: 400 mg/zi
Bărbații intre 31 și 50 de ani 420 mg/zi
Persoanele de sex feminin cu vârste intre 14 și 18 ani: 360 mg/zi
Femeile intre 19 și 30 de ani: 310 mg/zi
Femeile intre 31 și 50 de ani: 320 mg/zi
În timpul sarcinii: 350-400 mg/zi
În perioada de alăptare: 310-360 mg/zi
Bărbații de peste 51 de ani: 420 mg/zi
Femeile de peste 51 de ani: 320 mg/zi
Important de știut pentru sportivi: uleiul de magneziu “Almys” NU CONȚINE substanțe interzise de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA).
Contraindicații
Evitarea contactului cu ochii şi a consumului acestuia;
Nu se v-a aplica pe piele lezată sau proaspăt rasă.
A nu se lăsa la îndemăna copiilor.
Depozitare: Se v-a păstra la temperaturi cuprinse între 10º C şi 25º C, pentru evitarea formării cristalelor.
Atenționare: Înainte de utilizare, citiți prospectul și consultați medicul sau farmacistul mai ales în cazul bolilor cardiovasculare sau renale
Opinii
Pareri Ulei de Magneziu Almys 100 ml - Magneziul, unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru. În ciuda importantei sale, majoritatea adulților nu beneficiază de doza zilnică recomandată.
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.