Vezi produse din aceeasi categorie
Ulei de cânepă 250 ml 100% Natural Food
Pret cu TVA inclus
Descriere
Ulei de cânepă 250 ml
100% Natural Food
EXTRA VIRGIN PRESAT LA RECE
Uleiul de cânepă extravirgin este un ulei de cea mai bună calitate obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă. Acesta este diferit de uleiul de canabis extras din frunzele și florile plantei de canabis, care conține concentrații mai ridicate de compuși activi, inclusiv tetrahidrocannabinol (THC) și poate avea proprietăți psihoactive. Uleiul de cânepă este bogat în substanțe benefice pentru sănătate, inclusiv acizi grași esențiali, proteine, vitamine și minerale. Semințele de cânepă (Cannabis sativa) erau utilizate în China Antică pentru calmarea inflamațiilor și refacerea organismului.
Este bogat în uleiuri sănătoase și acizi grași polinesaturați esențiali incluzând Omega 3 și Omega 6. Acizii grași, pe care îi obținem din alimente, sunt vitali pentru funcționarea corespunzătoare a tuturor sistemelor corpului. Uleiul de cânepă are în componență mai mult de 75% acizi grași Omega 3 și Omega 6 într-un raport de 3:1, considerat a fi raportul optim de nutriție.
Este o sursă bogată de acid gamma-linolenic (AGL), un tip de acid gras Omega 6 și de alte substanțe nutritive: vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, calciu, magneziu, sulf, potasiu, fier, zinc, mangan, fosfor, lecitină și caroten.
Beneficii
Hrănește și protejează pielea
Uleiul din semințele de cânepă este un ulei extrem de hrănitor și poate fi util în special pentru piele. Vitaminele și acizii grași din acest ulei pot contribui la menținerea pielii sănătoase și la prevenirea erupțiilor (acnee, eczeme etc). Cantitatea mare a acizilor grași poate face din acest ulei o alegere excelentă pentru hrănirea pielii și protejarea acesteia de inflamații, oxidare și alte cauze ale îmbătrânirii.
Aplicarea în mod curent a uleiului din semințe de cânepă întărește pielea și o face mai rezistentă la eventuale infecții. Poate fi un tratament util pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv: eczemă, dermatită, psoriazis, eczemă varicoasă, lichenul plan, o afecțiune inflamatorie a pielii și acneea rozacee.
Poate reduce inflamația
Acizii graşi Omega 3, care se regăsesc în uleiul din semințe de cânepă, ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Acest tip de ulei vegetal oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă).
Reduce riscul de boli cardiovasculare
Datorită faptului că este bogat în Omega 3, reduce riscul de boli cardiovasculare. Acest acid gras este prezent și în semințele de în, dovleac, și în nuci. Uleiul din semințe de cânepă are un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare, diminuând tensiunea arterială și nivelul de fibrogen, care este un market-cheie în ateroscleroză și, totodată, ajută la reducerea trigliceridelor.
Protejează creierul, ajută la un sistem nervos sănătos
Uleiul din semințe de cânepă conține polifenoli, care au un rol important în protejarea creierului Deoarece este bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6 (în raport optim), este benefic pentru sistemul nervos pentru a avea o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vital pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Introducerea acestui tip de ulei în alimentația copiilor mici este extrem de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului.
Reduce stresul oxidativ
Rezultatele unor cercetări recente au arătat că uleiul din semințe de cânepă este eficient pentru reducerea stresului oxidativ la nivel celular. Stresul oxidativ contribuie la îmbătrânirea prematură și pare să aibă un rol în dezvoltarea diabetului, a bolii Alzheimer și a cancerelor.
Stabilizează echilibrul hormonal la menstruație și menopauză
Simptomele fizice și emoționale asociate cu sindromul premenstrual sunt cauzate de sensibilitatea la hormonul prolactină care poate fi legat de nivelul scăzut al prostaglandinelor, iar acidul gama-linoleic (GLA) din uleiul de cânepă ajută la producerea prostaglandinelor. Cânepa este singura sămânță comestibilă care conține Acidul Gamma-Linoleic, benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Clorofila conţinută este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului.
Ingrediente: 100% ulei de semințe de cânepă extravirgin presat la rece.
Valori nutriționale / 100 g
Energie: 3692 kJ (898 kcal)
Total grăsimi: 99,8 g
Grăsimi saturate: 9 g
Grăsimi mononesaturate: 15,8 g
Grăsimi polinesaturate: 75 g
Zahăr: 0 g
Proteine: 17 g
Sare: 0 g
IDEAL PENTRU
Poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde: orez, varză, salate sau cartofi la cuptor. În sosurile calde adaugăți la finalul preparării. În dressing-urile pentru salate, în smoothie-urile de legume și fructe pentru a obține un aport suplimentar de acizi grași esențiali și nutrienți. Peste legume și în paste, în rețetele de prăjituri, pâine sau biscuiți, poți înlocui alte uleiuri vegetale cu ulei de cânepă pentru a adăuga un gust subtil și a beneficia de proprietățile sale nutritive.
Doza zilnică recomandată este de maxim 1 sau 2 linguri (10-20 ml) pe zi.
La dozele recomandate nu se cunosc efecte secundare, totuși dacă urmezi un tratament asigură-te că acest tip de ulei nu interferează negativ cu medicamentele pe care le iei.
Cantitate: 250 ml
Condiții de depozitare
A se păstra la loc întunecos și răcoros;
A se închide recipientul după folosire.
A se consuma în 3 luni de la deschiderea sticlei.
Țara de origine: Republica Moldova
Opinii
Pareri Ulei de cânepă 250 ml 100% Natural Food
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.